måndag 27 juli 2009

Vilken generositet!


Ibland blir man, eller rättare sagt jag, helt stum av tacksamhet och glädje. Idag inträffade ett sådant tillfälle. Jag fick nämligen ett paket på posten. Ett mycket, mycket bra paket.

Det hela började dock redan för ett par veckor sedan. Fick då mejl av en medfiskare som heter Jonas Lindkvist via denna blogg. Han är själv entusiastisk laxfiskare och delade med sig av bra tankar och tips till en mindre erfaren. Mycket spännande. Ett av Jonas främsta tips var att fokusera på Norge och när jag i samma veva kunde berätta att jag precis bokat resa till Namsen, ja då intensifierades kontakten. Och idag kom ett paket från Jonas. ”Lite flugor du kan ha glädje av i Norge” skrev han. Och det var en underdrift av rang. I paketet låg ett drygt trettiotal välbundna flugor sorterade efter högvatten, lågvatten, dag och natt. Makalöst! Än mer fantastiskt var att paketet innehöll ett stort antal Sunray Shadow. En fluga jag letat efter med ljus och lykta senaste dagarna helt utan framgång. Och som om det inte var nog fanns det också en påse med den officiella Gaula-flugan tillsammans med en länk till en norsk sajt. Klickade förstås på länken och hittar en artikel som handlar om att det är Jonas Lindkvist som skapat Gaula-flugan och dessutom landat ett fyrtiotal laxar på den! Klicka här för att läsa om flugan, om upphovsmannen samt se bilder på den.

Faktum är att denna solskenshistoria inte är helt unik. Jag har genom denna blogg kommit i kontakt med så många duktiga och generösa fiskekompisar, att jag knappt tror att det är sant. Laxminken Jonas Runnberg (fiske för Alla #2/09) är en av dessa. Det är han som fixar resan till Namsen som jag ska åka till nu på fredag. Denne Jonas har jag bara av samtal i telefon lärt mig massor av och nu lovar han att han ska göra vad han kan för att jag ska landa min första lax på tvåhandsfluga. 

Andra nya kompisar mejlar jag med och ett par av dem har jag stämt träff med vid ett par olika lax- och öringsvatten under sensommaren och hösten.

Nu kanske hela denna text är på gränsen till för sentimental, men det är inte utan att det är så jag känner. Jag är idag så extremt mycket bättre laxfiskare än vad jag var för bara fyra månader sedan. Och det är till stor del tack vare er som läser mina funderingar, kommenterar och mejlar. Stort tack. Och snälla fortsätt. 

1 kommentar:

Richard sa...

Fett avis. Hälsa Jonas att jag också vill ha en bunt! ;)

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se