onsdag 20 januari 2010

Aldrig mer Slate

Har nu äntligen lagt över all lina från min Slate-rulle till min nya Danielsson LW 8-12. Kändes mycket bra, dels för att min nya rulle var väldigt efterlängtad, dels för att det var ett stort steg mot den kommande fiskesäsongen.

En viss bitter smak bjöd det hela dock på. Min ”gamla” rulle köpte jag som nybörjare för mindre än ett år sedan på Fiske & Fiskar i Malmö. En toppenrulle intygade den entusiastiske försäljaren och vad visste jag? Den var snygg och inte särskilt billig, kvalitet med andra ord. Men cirka 15 fiskepass senare började bromsen strula. Ju mer jag fiskade, desto mer strulade den. Tänk att få på en stor blank lax och ha en rulle som plötsligt kniper åt bromsen under en rusning! Och givetvis är detta inget som går att åtgärda. Jag har kollat.

Så nu när jag äntligen bytt från märket Slate till Danielsson, ställer jag mig dock följande frågor: Hur fasen kan man tillverka en laxrulle som inte håller för mer än 15 fiskepass, och hur fasen kan man sälja en sådan rulle?

Slate 9–11. Nej tack.

5 kommentarer:

Henke sa...

Tyvärr så är marknaden översållad med dessa rullar, man ser dem lite överallt under diverse namn. Hos Fiske & Fiskar heter den Slate, hos Flyfishing Masters något annat och på Tradera dyker de upp under ytterligare något namn. Man önskar att försäljarna tänkte längre än vad näsan räcker och var ärliga med vad de säljer. Jag antar att din Danielsson inte kommer därifrån?;-)

Markus Lindsjö sa...

Har dessvärre för många erfarenheter av denna återförsäljare, så din analys är korrekt. Danielsson-rullen kommer inte därifrån.

Erik sa...

Du lär inte bli besviken på Danielsson-rullen. Min har funkat klockrent i 3 säsonger!

Henric P sa...

Håller med erik...Jag har trillat ute i vattnet och satt mig på min 8-12:a...glidit ner för strömmen en bit med rullen under mig. Gissa om jag blev förvånad när det endast blev ett par små repor på den. Nu är den inne på 5:e säsongen.

Anonym sa...

Du kan köpa en flugrulle utan skivbroms(som inte kan vattenplana)
Hardy:s har ett gäng som fungerar
"PERFECT"

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se