söndag 21 februari 2010

DEE: Framme

Så sitter jag slutligen i mitt rum med utsikt över middle Blackhall. Känns underligt och väldigt bra.

Resan bjöd inte på några svårigheter. Gänget möttes upp på Kastrup och efter en taskig pan-pizza och en god dansk, tog en smidig flygresa vid. Vi anade snö när vi landade, men också en värmande sol. En känsla man inte haft på länge!

Bilresan upp till vår lodge var otroligt fin. För den som aldrig varit i Skottland kan jag berätta att det ser ut precis som man tror. Stengärdsgårdar, hagar, får och vackra stenhus. Överallt.

När vi kom fram till den lilla staden Banchory mötte vi River Dee. Ett möte jag verkligen sett fram emot, men som fick blodet att isa i min kropp! Massor med snö och is längs kanterna. Jag måste erkänna att modet sjönk en aning.

Men väl framme vid vår bostad möttes vi av en isfri älv. Vi får väl helt enkelt fiska denna sträcka allihop! Blodet tinade och när vi kom in i värmen i det fantastiska timmerhuset, ja då kändes det riktigt bra igen. Dessutom hade vår husfru lämpligt nog ställt fram en inramad bild på en man med en stor springer i näven. Och han var omgiven av snö! Psykologiskt bra drag.

Nu dags att packa upp, sedan middag och tid för att rigga spöet i The Rod Room. Kvällen avslutas nog med en stund framför brasan. Då ska vi sannolikt förklara för varandra hur fisket efter springer egentligen ska gå till.

1 kommentar:

Erik Tjärner sa...

Kör Hårt! Skitfiske!

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se