fredag 12 februari 2010

Hur ska det gå egentligen?

Rio Versitip med spetsar, Rio AFS flytlina, Rio sjunklina och en massa polytafsar. Kommer aldrig att räcka. Aldrig.

Nu börjar premiärnerverna ge sig till känna. Avresan till Skottland om en dryg vecka ställer till det i mitt huvud och i min mage. För att börja få grepp om situationen har jag sakteliga börjat plocka fram linor, krokar, flugor och den nya Danielsson-rullen. Ja, allt som jag kan tänka mig ha glädje av i min jakt på årets första lax!

Tanken är givetvis att detta ska ge ett lugn, men det fungerar precis tvärtom. Huvudet är nu fullt av tankar i stil med; har jag verkligen rätt linor, rätt flugor, är den här tafstaperingen bra? Nybörjarens avsaknad av självförtroende visar sig. Eller är det bara laxfiskenerverna som ger sig till känna? Ni vet de där som alltid sitter utanpå kroppen.

Med dessa tubflugor kommer jag nog inte så långt.

Men egentligen är det härliga bekymmer; snart står jag där vid vattnet, vid legendariska River Dee. Så sannolikt förtjänar jag en omgång mentalt stryk. För som bekant kommer ingenting gratis. Allra minst laxfiske.

1 kommentar:

Thomas Schönström aka Itzak sa...

"Keep it simple stupid!" Allt du behöver är en Cascade och en SUnray Shadow. Det kommer att gå hur bra som helst. Det kan ju inte gå sämre än det gick för mig och Palle när vi var i Spey.

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se