tisdag 16 februari 2010

Klart killen ska ha en pipa

Det ska sägas med en gång; jag är egentligen ingen rökare och tycker i de allra flesta fall att rökning är rätt dumt. Trots detta har jag idag, efter veckor av spaning, tagit steget mot en värld av tobak, rök och glada miner. Jag har blivit med pipa.

Förklaringen är egentligen rätt enkel. Jag har alltid gillat doften av pipa och tycker att det ser rätt schysst ut att ha en elegant och sportig liten tingest i mungipan. Har därför rökt pipa då och då, men aldrig riktigt fastnat. Det är förvisso inte ambitionen nu heller.

Ambitionen är snarare att göra laxfisket till en ännu starkare upplevelse. I och för sig tveksamt om det behövs, men tillsammans med en välsmakande pipa då och då inbillar jag mig att det faktiskt blir ännu bättre. Tanken på att efter en runda ta en liten paus, titta ut över poolen, hälla upp en kaffe, och ta ett stopp är närmast berusande.

Min kamrat Sebastian, som är ett under av dåligt inflytande när det kommer till livets goda, har fått mig att studera och fundera på vilken modell som passar mig bäst. Och vi var båda överens om att en liten, rak och sportig pipa kändes mest rätt. En Chacom Plume 880 till det facila priset om 475 kronor blev således resultatet.

Nu återstår bara att se om jag får fyr på den. Har några dagar på mig att öva innan första fiskepasset. Fåfänga kostar.

6 kommentarer:

Lorden sa...

Klockrent. En paus med lite tobak passar förbannat bra med laxfiske =)

Sebastian sa...

Just precis!

Henrik sa...

Jag förstår dig till fullo. Det hör till, även om man i andra fall inte har tobak som en av alla laster. Öva duktigt nu, kommer komma väl till pass vid Dee;-)

Henric P sa...

Grattis hahaha!! Det är inte ofta det känns så rätt att hylla ett initiativ till missbruk av beroendeframkallande stimulantia. Fin pipa och cool tobaksburk.

Thomas Schönström aka Itzak sa...

Stoppa den med T-Weed så ska du se

Paul Jacobsson sa...

Grattis till detta fina steg!
jag har själv gått igenom några pipor och det är verkligen en konst att njuta innan den är ordentligt inrökt...
ett tips på vägen är att stppa, tända och sedan cyckla en runda.
ett sätt att röka in utan att tära för mycket på gommen ;)

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se