fredag 8 januari 2010

Ooops... I did it again

Havsöringssäsongen är i full gång, eller nåja, den ligger och väntar under isen som breder ut sig allt mer för varje dag. Men så snart isen släpper, ja då ska vi ut igen! Gick därför i går in på utmärkta flugor.se och beställde en handfull havsöringsflugor, modell Magnus och Pattegrisen. Så långt allt väl.

Men eftersom det alltid är upplyftande att köpa flugor, kunde jag förstås inte hålla mig utan fann mig plötsligt i full färd att beställde fina tubflugor till vårfisket i Mörrum och Em. Nu förstår även jag att det kanske är väl tidigt och dessutom rätt onödigt då mina askar redan dignar av tuber. Men som den flugfiskeentusiast jag är och den materialist jag oftast är, hade jag inte särskilt svårt att argumentera för mig själv; ”det är ju alltid bra med många flugor”, ”den där är fin – kommer GARANTERAT ge fisk”, ”utan just denna fluga är det inte lönt att fiska”. Ja ungefär så lät det i mitt huvud, och då är det inte lätt att bromsa.

Så på måndag kommer det ett paket innehållande flugor jag verkligen behöver, flugor jag i bästa fall behöver och en faktura jag verkligen inte behöver.

Pattegrisen och Magnus, två flugor jag behöver. Från flugor.se

1 kommentar:

Thomas Schönström aka Itzak sa...

Då kanske du får mina gamla! :-)

http://www.åtankar.se/2009/09/thomas-tvivlaren.html

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se