söndag 14 mars 2010

Höstfiske i River Dee!


Bild från Fiskeshopen.com

Jag kunde inte hålla mig. Jag inser det och erkänner det. Trots att den hårda vintern gjorde att mitt första Skottlandsbesök inte blev riktigt vad jag tänkt mig, fick de makalösa sträckorna och de skönflytande poolerna mig att längta till nya möten. Så nu är ännu en resa planerad och bokad!

I höst, en bit in i oktober, kommer jag resa till River Dee och fiska tillsammans med ett minst sagt erfaret gäng. Denna gång under ledning av Lars Terkildsen på Fiskeshopen i Mörrum. Sträckorna vi ska fiska anses vara av högsta klass och sällskapets resor hittills har bevisat just detta. Eller vad sägs om cirka 50 laxar på drygt tio spö 2008 eller makalösa 140 laxar 2009? Givetvis är en stor del av fisken färgad, men många nystiga laxar finns bland fångsterna.

Jag inser förstås att förra årets siffror är helt galna och ska väl därför tas med en nypa salt, men de hjälper ändå till att kittla och får mig att längta än mer. Att resa i väg med duktiga och erfarna medfiskare har gett mersmak, dessutom är jag helt säker på en sak när det gäller denna resa; Dee kommer vara helt isfri.

Klicka här för att läsa om förra årets resa.

2 kommentarer:

Pontus sa...

Härligt! Du tar revanch på Dee redan samma år :)

Anonym sa...

Fasen vad kul Markus!


mvh// Jocke

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se