torsdag 27 augusti 2009

Favoritnacke

Denna nacke finns i pool 32 i Mörrumsån. Och ni som har läst denna blogg vet att jag ofta tjatar om denna sträcka. Men jag kan inte låta bli. Klicka på bilden så att den förstoras och jag tror ni förstår vad jag menar. Inom kort, nåja, kommer jag ta fisk här. Lovar.

5 kommentarer:

Nisse och Jonke sa...

Tjena Markus.

Håller med om att pool 32 är vansinnigt läcker, men jag måste säga att jag föredrar att fiska den från andra sidan. Börja uppe vid gränsen till Vittskövle och fiska av stenen snett utanför i mitten samt dess strömkant (hett hett hett) se till att fiska ut kasten helt och låt flugan hänga under träden. Öringen gillar att trycka under dessa träd och smyger gärna upp längs denna sida av ån. En liten bit ner under träden ligger två stenar, den ena ovan vatten och den andra ligger och bryter lite fint utanför den synliga stenen. Framför dessa två stenar är det en grop som är extremt het, låt flugan hänga i den gropen i skymningen och du ska få se på fan. Har fiskat 32 från "felsida" 2 gånger i år och har varit i fisk båda gångerna. Kan vara lite bökigt, men rännan som går på "felsida" kan vara riktigt giftig, korta lätta kast hela vägen ner till hängbron.

MVH Jonke

Markus Lindsjö sa...

Jonke!
Vilka tips. Detta ska jag verkligen testa vid nästa besök, har fiske 28-30 september pool 17-32 samt Knaggalid. Nacken är så lätta att fiska av från "rätt" sida att jag knappt vågat tänka på det fiske du beskriver. Men det är ändring på det nu. Tusen tack för tipsen!

MVH
Markus

Richard sa...

Bra tips Jonke. Nu vet jag vad jag ska göra den 30/9 ;)

Vacker bild Markus!

/Richard

Nisse och Jonke sa...

För övrigt tycker jag att din blogg är kanontrevlig att läsa. Den beskriver passionen till detta fiske väldigt bra på ett ödmjukt och intressant sätt. Keep up the good work.

Vi ses längs ån.

Jonke

Markus Lindsjö sa...

Hej igen!
Tusen tack för de vänliga orden. Lovar att fortsätta skriva. Det kommer av sig själv – har upptäckt vilket bra substitut det är alla de dagar jag inte kan stå vid ån med mitt tvåhandsspö.

/Markus

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se