söndag 8 november 2009

Nervöst in i det sista!

Vilken bra kväll. Brasan tänd, rött, mustigt vin i glaset och på datorn Gustaf Ulfsparres Stiftelses auktion för fiskevårdsprojekt i Emån. Det har varit riktigt spännande kan jag lova. Nu är det i och för sig ännu inte riktigt slut, men objekten jag fann extra intressanta har gått. Och även om samtliga köpare gjort bra affärer så stack priserna iväg sista minuterna. Precis som de alltid gör när det är nätauktion.

Jag var personligen mest sugen på att lägga bud på en sträcka i Gaula kallad Rogstadsmoen. Två spön, 26/6–7/3 samt boende. Länge var högsta budet drygt 7000, men ett par minuter innan klubban föll dubblades priset. Och köparen får punga ut med 14 100:- vilket får ses som ett bra pris för två spön! För dyrt för mig dock som redan bokat en vecka i Gaula. Därefter lockade fiske vid Ems Herrgård för två spön. Precis som i fallet med Gaula höll sig nivån i skinnet och stod länge på 5 100:- Och precis när jag skulle lägga ett bud över det, ja då var det flera som engagerade sig. 10 200:- blev klubbslaget och jag misstänker att det blev en nöjd köpare och förhoppningsvis också en nöjd säljare. Bra pengar till fiskevårdsprojekten.

Nu är det cirka tjugo nummer kvar. Och jag kommer sitta kvar, följa med och nervöst räkna ned minuterna. En ”fiskekväll” framför datorn är inte så dumt ibland.

7 kommentarer:

Thomas Schönström aka Itzak sa...

Min plånbok gjorde att jag strosade iväg från GUS-auktionerna ett tag och köpte lite rävsvansbitar för nio kronor. Och Coneheads för 18. :-)

Lorden sa...

Och jag trodde jag hade LeCie 12,6 #8/9 hemma, men blev ifrånsprungen sista 30 sek innan stoppet :(.

Men jag fick iallafall 2 fina böcker av Benny Lindgren "I laxens land" och "Svensk Sportfiske och Jaktlitteratur" för endast en hundring som plåster på såren!

Richard sa...

Blev det ngt Markus?

Markus Lindsjö sa...

Nix, inte en endaste pinal. Men jag var nära några gånger...

Thomas Schönström aka Itzak sa...

"Nära gills inte på fortet!" eller på Tradera.

Markus Lindsjö sa...

@ Lorden: Jag trodde också att jag hade LeCie 12,6 fots spöet hemma...

Lorden sa...

Hehehe, det var som fan! Jag hade satt 3550 som maxgräns och det gick för 3600..

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se