torsdag 26 november 2009

Längtan tar mig till EM

Om mindre än tre månader är det laxfiskepremiär för min del. En resa till River Dee i vecka åtta kapar den långa vinterväntan med en hel månad! Och om allt går som planerat kommer tiden gå snabbt. Tre månader är ju nästan ingenting...

Dessvärre lurar jag inte mig själv. Tre månader är oceaner av tid. Men jag försöker verkligen se det som bra tid, tid för reflektioner, tid för att inhämta mer kunskap och fördjupa mig ytterligare.

Därför ska jag till helgen resa upp till Emån. Jag har länge velat besöka denna omtalade å med sin grova lax och havsöring. Och även om detta besök blir utan spö, kommer det garanterat bli en stor upplevelse. Jag har nämligen stämt möte med fiskeskribenten Pelle Klippinge och med Fiskeförvaltaren på Ems Herrgård, Kent Håkansson. Anar att de har en och annan klok tanke om laxfiskets förunderliga värld att bjuda på, under våra stundande samtal om laxlängtan.

2 kommentarer:

Lorden sa...

Den här artikeln ser jag VERKLIGEN fram emot!

Markus Lindsjö sa...

Kul! Det ska bli otroligt spännande att dryfta laxfiske med dessa båda herrar! Nu till helgen blir det dock ytterligare ett reportage med utgångspunkt i Mörrum; samtal med Ragge Johnsson.

VI hörs!
/Markus

Ps. Grattis till alla kapen i Göteborg!

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se