tisdag 17 november 2009

River Dee 2010!


Magnus Hammarström, med Dee-springer från förra årets
resa. Foto: rivermorrum.com

Jajamen! I dag har jag bokat resa till skotska River Dee i slutet av februari. Sex dagars fiske på springer på några av åns mest klassiska beat; Banchory, Lower och Middle Blackhall.

Har länge funderat på bästa sätt att göra en vårfiskeresa till Dee, och valet har stått mellan tre alternativ:

1. Valet föll på att åka med Mattias och Magnus, Flugfiskeguiden Mörrumsån. Det räcker med att besöka deras sajt och titta på bilder från förra årets resa under knappen ”nytt & nyss” för att inse att resan kommer att bli en stor upplevelse. Dessutom vet jag att både Mattias och Magnus är duktiga laxflugfiskare och tar sin guideroll på yttersta allvar.

2. Alternativ två låg väldigt nära till hands. Det var att resa med fiskekompisarna på fiskeresor.nu som varje år arrangerar en kanonresa till Dee. Dock ligger deras resor en månad senare än vad jag tänkt mig, så därför fungerade det inte för min del.

3. Jag har förstås också funderat på att boka eget kort och eget boende och helt enkelt åka dit. Nackdelen med det skulle vara att jag gillar att fiska tillsammans med andra och dela upplevelserna, och det skulle jag inte få göra i detta fall. Dessutom är det sällan särskilt kul att komma till ett okänt vatten helt själv och försöka ta sig an det på bästa vis. Åtminstone inte om man fortfarande är rookie som jag.

Så nu är väntan och längtan kapad ytterligare en månad. Tre månader till laxfiskepremiär 2010!

5 kommentarer:

Lorden sa...

Härligt att du åker dit och rekar åt oss!! =)

Nisse och Jonke sa...

Lyxlirare :)

Helt rätt, fan du kommer vara varm i kläderna och drillat ditt första silver innan man ens hittat igen flugbindarstädet i allt renoveringsbråte. Inte alls avis...

Jonke

Mattias sa...

Härligt för dig Marcus att komma till Skottland, synd du inte åker med oss när värmen har kommit! Hör av dig om du vill ha lite Banchorytips... På Banchorybeat får du 1 flaska whisky för varje springer du sätter tillbaks. Hälsa Walter.

För er som vill hänga på fiskeresor.nu kan jag informera att vi har i dagsläget Banchory, Aboyne Water, Aboyne Castle och Commonty V 13 och 14... Kanonsträckor allihop!

Markus Lindsjö sa...

Ja detta ska bli riktigt, riktigt fint! Och tack för tipset om Whiskyn Mattias! Det vore en höjdare att få med sig en sådan flaska hem att avnjuta nästa vinteruppehåll. Och jag kommer garanterat ställa en massa frågor till dig om Banchory.

MVH
Markus

Thomas Schönström aka Itzak sa...

Du glömde alternativ fyra! Det är som alternativ 1 med tillägget att du bjuder med mig. :-)

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se