fredag 4 september 2009

Bilresans agenda

Mycket av min avsatta laxfisketid ägnar jag dessvärre åt biltransport. Det är nästan 17 mil till mitt närmsta laxvatten, Mörrumsån, och övriga vatten är betydligt längre bort. I somras var jag både i Byske, 148 mil, och Namsen i Norge, 140 mil hemifrån. Och när man väl är framme och fiskat av en pool, ja då är det bara att stiga in i bilen och köra till nästa sträcka. Således är det viktigt att göra något vettigt av tiden i bilen och jag använder den uteslutande till att ladda upp för vad som komma skall. Under mina turer har jag skapat en agenda och den har blivit nästan helig; så här måste resan gå till. Agendan ser ut enligt följande:

På väg till laxfiske: Två termosmuggar med kaffe och mjölk, vadarbyxor på, fiskekeps på, ett skarpt vakande öga på de vattendrag jag passerar och Esbjörn Svenssons Trio eller annan ”modern” jazz i högtalarna.

På väg mellan pooler: Total tystnad.

På väg hem från laxfiske: Minst en 1,5 liter smaksatt Ramlösa, en påse Gott & Blandat alt Salt & Blandat, fiskekeps av, nyheter eller annat pratprogram på radion (musikförbud råder).

3 kommentarer:

Anonym sa...

På väg till laxfiske: 1st kaffetermos och 2liter vatten, långkalsonger på, fiskekeps på,gasen i botten och Linkin Park i högtalarna.

På väg mellan pooler: Linkin Park alt Metallica på jättevolym, redbull och nötter i munnen,skitnödig.

På väg hem från laxfiske: Minst 2 burkar redbull, ny tshirt men ingen dusch på en vecka, luktar faan och lax. längtar till nästa fiske.

jonas lindkvist

Nisse och Jonke sa...

Haha ja visst fan är det fantastiskt med laxfiske

Markus Lindsjö sa...

Jonas,
inte konstigt att du är en så mycket bättre laxfiskare än jag. Nästa resa, då är det din modell som gäller. Lätt! Svårast blir delen med Linkin Park, men det får jag tugga i mig. ;)
/Markus

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se